Læs her hvordan vi forholder os til COVID-19

På tandklinikken i Nørregade synes vi, at det er vigtigt, at vi hjælper Jer med at passe Jeres tænder. Vores mål er at I får sunde pæne tænder hele livet. Derfor skal I komme regelmæssigt til tandlæge. Så kan vi hele tiden hjælpe Jer med  forebyggelse af nye sygdomme i munden.

Alt for mange, især unge kommer ikke regelmæssigt til tandlæge. De "glemmer" at komme af sted til tandlægen efter de har været ved skoletandplejen. Så kommer de først af sted, når det faktisk er for sent - nemlig når tandpinen melder sig. Så koster det mange penge hvis tanden skal reddes. Eller det kan det være nødvendigt at trække tanden ud.

Man skal selv tage ansvaret for sine tænder og mund når man er fyldt 18 år. Og det er ikke nemt. Hvis man kun kommer når tandpinen er der, og man hver gang beslutter at tanden skal ud. Så ligger "gebisset" og griner forude.

VED REGELMÆSSIGE UNDERSØGELSER KAN VI HJÆLPE JER MED AT FOREBYGGE SYGDOMME I MUNDEN.

Forebyggelse er:

  • at lære hvordan man undgår huller og tandkødssygdomme i form af effektiv hjemmetandpleje
  • at få lavet de små huller, som kan ses på røntgenbillederne, så de ikke bliver til store huller inden man får dem lavet.
  • at passe på hvor meget sukker vi putter i munden i form af sodavand og slik eller anden form for skjult sukker og på den måde forebygge huller og de syreskader der kan opstå fra de syrede læskedrikke
  • at få behandlet den knækkede tand inden det er for sent
  • at få udført nødvendige tandrensninger og parodontalbehandlinger
  • at lade tandlægen se på mundens slimhinder og checke for de sygdomme der kan opstå der

Konklusionen er:

Det er dyrt at komme "for sent til tandlæge"
Det er vigtigt at komme af sted, så du kan bevare et smukt smil og din tyggefunktion.
Det er meget billigere at komme regelmæssigt.

Regelmæssige undersøgelser og kontrol af tandkødssygdomme, kan tilbydes individuelt. Nogle har behov for at komme ofte. F.eks hver 3 md. Andre kan nøjes med 1 gang om året.