Læs her hvordan vi forholder os til COVID-19

Som medlem af Tandlægeforeningen, har vi overenskomst med den offentlige Sygesikring.

Sygesikringsoverenskomsten/Særloven fastsætter priser for tandbehandling.

Den 1/6 2018 blev Tandlægerne underlagt en Særlov vedtaget af folketinget. Her blev patienternes sygesikringstilskud sat ned.

Undersøgelse: Prisen på Undersøgelse af tænder er afhængig af din alder og hvornår du sidst har været til tandlæge, samt hvor komplekst et behandlingsbehov du har.

Alm tandrensning: Tandrensningens pris er afhængig af antal tænder.

IFB:  Er der sygdom i munden i form af tandkødsbetændelse, paradentose, caries eller andre sygdomme, så skal der laves en Individuel Forebyggende Behandling med instruktion og fluorbehandling, så du kan forbedre din egen indsats og hjemmetandpleje. Du vil så blive indkaldt til en kontrol undersøgelse, og det skal ske inden for 3-8 måneder.

Paradentose: Paradentose behandlingen er afhængig af hvor stort et omfang sygdommen har fået. Og hvor mange tænder der skal rodrenses.

Røntgen: Prisen af Røntgenbillede pr. tand og Oversigtsbilleder (BiteWings), der viser caries og knoglesvind omkring tænderne, og som hyppigt tages i forbindelse med undersøgelsen.

Tandudtrækning: Tandudtrækning(simpel) incl. bedøvelse pr. tand.

Det er faktisk de fleste priser, der er fastsat via Sygesikringsoverenskomsten/ Særloven.

Disse priser er ens hos alle tandlæger.

Se grundpriser for Sygesikringens tandlægeydelser her.

Derudover har tandlæger mulighed for at selv sætte en pris på behandlinger som store plastfyldninger i kindtænder, rodbehandlinger, kroner, broer og kirurgisk fjernelse af tænder. Priserne skal være oplyst med til og fra priser og evt. inklusiv bedøvelse. Disse priser kan variere. Og prisen på en behandling, er den pris, som tandklinikken mener, det skal koste for at få dækket udgifter til materialer, løn af personale, husleje osv.

Prisen kan derfor variere noget, afhængig af hvilke materialer og udstyr tandlægerne vælger at bruge, men også hvor i landet man bor.

For at vi kan give et overslag på hvad tandbehandlingen kan komme til at koste. Så er man nødt til at få lavet en undersøgelse af tænderne og få taget røntgenbilleder af tænder og tandrødder og den knogle tænderne sidder fast i. Ellers kan tandlægen ikke se hvad der skal laves og lave en optimal behandlingsplan og et realistisk pris-overslag til patienten.

Vi giver pris-overslag på, hvad der er nødvendigt at få lavet og rådgiver selvfølgelig patienten, så de har mulighed for at vælge den behandling der kan hjælpe dem bedst muligt.

Der vil altid, være flere muligheder for behandling. Og vi laver behandlingsplanen sammen med patienten.

Vi laver pris-overslag på hele behandlingen. Sker der ændringer i behandlingsplanen, vil vi altid informere om dette.

Du kan se vores priser på Sundhed.dk her.

(Klik på den tredje fane ved navn "Priser")