Læs her hvordan vi forholder os til COVID-19

De oftest forekommende sygdomme i mundhulen er caries og tandkødsbetændelse


Man skal børste sine tænder 2 gange  - og rengøre mellem tænderne 1 gang - dagligt


Tandlægerne Nørregade - HjemmetandplejeTandbørstning: 
Brug en blød børste, hårde børster slider for meget på tænder og tandkød. Børst med små cirkelbevægelser lige på tandkødsranden. Start med de svære steder – yderst og bagest i overkæben, indvendigt langs kindtænderne i underkæben. Man skal børste i minium 2 min. Og det er mest effektivt at bruge en elektrisk tandbørste med roterende hoved. Så det kan være en rigtig god invistering.

Tandtråd:
Man skal bruge en flad tandtråd med voks. Tag et stykke på ca. 40 cm rul enderne rundt om langemand på begge hænder et lille stykke – ca. 2 cm – spændes ud over pegefingrene eller tommelfingrene. Fil med tråden så den glider ned i tandmellemrummet. Fil derefter langs den ene tand 3-4 gange og så på den anden tand – tråden skal ned under tandkødet – så det kilder. Så filer man tråden ud igen. Flyt frem til et frisk stykke tråd når tråden har været inde i 2-3 mellemrum, eller hvis den begynder at trevle. Det er svært i starten, men øvelsen kommer hurtigt, og så tager det bare 2 minutter at komme hele vejen rundt. Én gang om dagen er nok – helst om aftenen.

Der findes på markedet mange hjælpemidler, hvis man har svært ved at bruge tandtråd. Spørg på klinikken. Vi giver dig gerne et godt råd.

Softpicks / mellemrumsbørste:
Har man meget plads mellem tænderne kan man i stedet for tråden bruge softpicks eller mellemrumsbørster.  Softpicksen eller mellemrumsbørsten føres helt igennem mellemrummet, dernæst ind og ud et par gange gerne fra flere vinkler. Evt. kan metoderne kombineres hvis man har både store og små mellemrum.